Само след три години Renault спира производството на Express. Лекотоварният ван ще бъде изтеглен от доставките в целия Европейски съюз. В момента в България се предлага Renault Express Van в товарната му версия с две места.

В края на 2020 г. Renault пусна два нови търговски автомобила - чисто новия Kangoo и Express, произлизащ от Dacia Dokker, и следователно позициониран като по-евтин модел. Три години по-къъсно обаче Express се предлага само от склад, потвърждава холандският вносител пред AutoWeek.

Защо Express напуска европейския пазар, а Renault Kangoo, въведен едновременно, може да остане? Заради най-новите правила за обща безопасност (GSR-II), на които трябва да отговарят всички нови пътнически автомобили, продавани в ЕС. По същество Kangoo е много по-млад модел от Express. По-евтиният Express всъщност е Dacia Dokker, автомобил, който излезе на пазара през 2012 г. и излезе от Европа преди няколко години. Express не отговаря на изискванията на GSR-II и Renault очевидно не смята, че си струва разходите за модификация на автомобила. Все пак има Kangoo като алтернатива.

Други модели, които изчезнаха от пазара поради въвеждането на разпоредбите GSR-II, са Toyota GR86, Suzuki Ignis и Suzuki Jimny. Fiat пък направи основна модернизация на Panda, за да продължи да я продава.