Много шофьори смятат, че когато сменят само две износени гууми на автомобила, новете трябва да се сложан на предния мост, който обикновено е задвищващ. Експертите по гуми обаче смятат, че е напълно погрешно. Казват, че когато трябва да сменим износените предни гуми, никога не трябва да поставяме новите гуми на предната ос. Вместо това трябва да ги поставим на задната ос и да преместим използваните, но още годни гуми, които са били отзад - отпред.

Но защо бихте искали най-добрите гуми да бъдат поставени отзад, когато предницата е тази, която трябва да извърши цялото завиване и рязкото спиране? Всичко е свързано със стабилността. Поставянето на най-здравите гуми отзад свежда до минимум шанса от плъзгания при презавиване, които могат да бъдат смъртоносни на мокър път.

"След като автомобилът е стабилен, тогава можете да започнете да мислите за спиране и сцепление", казва техническият директор на Michelin Великобритания Браън Портеус пред изданието Auto Express . "И това, което всъщност откривате, е, че има достатъчно спиране и сцепление дори и със частично износените гуми отпред."

Инженерите на Michelin са убедени, че правилото важи независимо дали колата е с предно, задно или задвижване на всички колела.