Audi обяви, че не е успяла да намери подходящ инвеститор за своята фабрика за електрически автомобили в Брюксел, което увеличава риска фабриката да бъде затворена.

Нито един от 26-те потенциално заинтересовани инвеститори не е предложил "устойчива концепция" за бъдещето на фабриката в Брюксел, каза главният оперативен директор на германскат компания Герд Уокър.

Volkswagen обяви през юли, че обмисля затварянето на завода на Audi в Брюксел поради слабото търсене на премиум електрически автомобили.

Фабриката в белгийската столица, която е произвела около 50 000 автомобила миналата година, има дългогодишни предизвикателства като високи логистични разходи. Ако най-лошите прогнози се сбъднат, Volkswagen ще бъде принуден да затвори един от заводите си за първи път от 1988 г. насам.

Ръководството на германския автомобилен производител Volkswagen взе решение за мащабна програма за спестявания до 2026 г. и иска да отмени споразумението за заетост на около 110 000 работници, за да се справи с недостига на средства, които възлизат понастоящем на 5 милиарда евро.