"Днешният празник е още една възможност да представим традиционните български продукти и ястия във Франция. За нас е важно България да бъде разпознаваема не само като туристически бранд, но и като страна на качествени и вкусни храни." Това каза зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време на откриването на празника на гастрономията в Париж, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Събитието се провежда от 23 до 25 септември и за пръв път се организира като Международно селище на левия бряг на река Сена.

Празникът на гастрономията се чества от 2011 година. Той е един правителствен проект, управляван от държавния секретар по търговията, занаятите, потреблението, социалната и справедлива икономика, като съвместно с Министерство на земеделието, хранително вкусовата промишленост и горите, представителите на местната власт, се организират множество събития в цяла Франция.


