Зловредна  тенденция за стареене на автомобилния парк има в България, заяви Александър Миланов, председател на вносителите на автомобили по време на дискусията  на "24 часа" за "100 живота повече". Тя се  задълбочава, допълни той и се аргументира с числа. От   4 млн. автомобила в Бългапия само  15% са под 10 г. Безпорно значение има покупателната способност, от значение е и ролята на регулаторите и на държавните ведомства, за да започне обратно развитие на нещата.  Миланов настоя за  повишаване на изискванията към атвотобилите при регистрацията им.

 266 000 автомобила влизат, те не плащат допълнителни такси, имат право да продължат регистрацията, и изключително важнен е повсеместния контрол на качеството на автомобилния парк, който се движи по пътищата на България, заяви Миланов. Той се спря и на другите рискове - замърсяване на въздуха от остарелия парк. 

Асоциацията разработва заедно с институциите  и ведомствата работи за пакети от мерки, които да помогнат на тези, които инвестират в качеството на автомобила. 

АЛЕКСАНДЪР МИЛАНОВ
АЛЕКСАНДЪР МИЛАНОВ