Нидерландски ресторант дава идея как в условията на коронавирус, но и постепенно смекчени ограничения, можем да си подарим вкусна храна в ресторант.
Малки стъклени кабини за двама или трима - така в Нидерландия успяват да намерят пресечна точка между противоепидемични мерки и щастието на клиентите, коментира БНТ.
Служителите на този ресторант в Амстердам показват как може да обслужват с ръкавици и прозрачни шлемове, а питиетата и ястията да се поднасят след отварянето на специални плъзгащи врати на импровизираните кабини, за да се избегне максимално физически контакт между персонал и клиенти.
Единствената забележка след експеримента е, че на обяд става прекалено горещо и може да се помисли за някакво покритие.
Първоначално идеята на ресторанта била изпробвана сред членове на семейството на собственика и приятели.
"Сега се учим как да почистваме, да сервираме или да отсервираме, но елегантно, за да се чувствате обгрижени и приятно. Има още много работа и практика от наша страна", казва собственикът на ресторанта Вилем Велховен.
Този ресторант е иновитивен и с друго - зеленчуците са собствено производство.
Нидерландските ресторанти остават затворени поне до 19 май и засега имат право само да приготвят храна за вкъщи. Но дори и след като получат разрешение да отворят, ще трябва да работят при намален капацитет и строги правила за социална дистанция.