Американската авиостроителна корпорация "Боинг" (Boeing) обяви днес, че загубите й през четвъртото тримесечие на миналата година възлизат на 663 милиона долара, тъй като проблемите с веригите на доставки и повишаващите се производствени разходи "изяждат" нарастващите й приходи, предаде Асошиейтед прес.

Загубите на "Боинг" се равняват на 1,06 долара на всяка от акциите, емитирани от компанията. На този фон приходите й се увеличават с 35 процента на годишна база до 19,98 милиарда долара.

Корпорацията отчита повишаване на поръчките за доставка на нови самолети, откакто в края на 2021 г. регулаторните органи позволиха да бъдат подновени полетите с "Боинг 737 МАКС" (Boeing 737 MAX) и авиостроителят ги убеди, че е отстранил техническите проблеми при машините от серията "787 Дриймлайнър" (787 Dreamliner), предаде БТА. 

Бизнесът на "Боинг" пострада след две фатални катастрофи със самолети, произведени от компанията, при които загинаха 346 души, както и поради рязкото намаляване на пътническите полети по време на пандемията от коронавируса, припомня Ройтерс.