Шведският бранд Polestar, който допреди няколко години се занимаваше с тунинга на Volvo, навлиза и на българския пазар. От „Мото-Пфое” показаха първите няколко коли на модела Polestar 2, който вече се предлага „експериментално” у нас.

Автомобилите на марката, които са изцяло електрически, се произвеждат в Китай и много успешно вече се продават в Западна Европа. Цените на колите започват от около 90 000 лева.

Вариантът Polestar 2 с един двигател става е със задвижване на задните колела с максимална мощност от 299 к.с., а ускорението от място до 100 км/ч отнема 5,9 секунди Polestar 2 с два мотора и задвижване на четирите колела е с мощност 421 к.с От Polestar твърдят, че двумоторният двигател с голям обхват се очаква да измине около 435 км, а с един мотор около 480 км благодарение на капацитета на батерията от 82 квтч.

По-мощната модификация разполага с асистенти като разпознаване на мъртва зона, предупреждение за сблъсък отзад, адаптивен круиз контрол, Pilot Assist, 360-градусова камера, автоматично затъмняващи се огледала и LED фарове за мъгла.