Китайският телекомуникационен гигант Huawei дари високотехнологично оборудване на правителството на Шри Ланка като част от усилията да подкрепи страната в борбата ѝ с епидемията от новия коронавирус, се казва в официално съобщения на местното представителство на компанията.

Дарението, връчено на министър-председателя Махинда Раджапакса, включва пет комплекта видеоконферентни камери с висока резолюция и шест високопрецизни термални камери, предаде "Радио Китай".

Раджапакса каза на церемонията, че се радва да види, че секторите на информационните и комуникационни технологии подпомагат борбата с вируса по уникален начин в тези трудни времена и от името на правителството на Шри Ланка, благодари на Huawei за навременната подкрепа.

Лян И, изпълнителен директор на „Huawei Шри Ланка" каза, че компанията е убедена във важната роля на технологиите при настоящата ситуацията. „Ние ще продължим да помагаме на този красив остров в борбата с епидемията, за да могат хората да се завърнат към нормалния си живот", каза още Лян И.

Повече от 700 са заразените с COVID-19 в Шри Ланка до днешна дата. Регистрираните смъртни случаи са 8.