Скоро България ще назначи туристическо аташе в Румъния. Това съобщи пред членовете на комисията по туризъм в парламента министърката на туризма Зарица Динкова. Тя участва в редовното изслушване пред комисията. 

Динкова съобщи това в отговор на въпрос дали се готвят журналистически турове за чужди журналисти в Северозападна България по подобие на тези, които се организират за пресата на други държави в други части на страната. 

В Северозападна България досега сме работили предимно по т.нар. меки мерки, каза министър Динкова. Миналата година фондация "Америка за България" започна специален проект там за създаването и подкрепата на малки фирми, които да работят в областта на туризма. 

Дунавските общини пък са следващия приоритет на министерството за финансова подкрепа на мерки в областта на маркетинга, както бе направено миналата година за черноморските общини. 

Разработва се и маршрут за Четвъртия кръстоносен поход, който започва от Фландрия, а през нашите земи преминава през Северозападна България и старите ни столици. наскоро и община Бургас поискала да се включи в маршрута, тъй като на нейна територия на практика е завършил един от кръстоносните походи.