На мястото ще има търговски комплекс

На терена, на който се намира неработещото още от 2019 г. кино “Арена Запад”, “Фантастико” ще изгради търговски комплекс, съобщи в последния си брой “Капитал”.

Сградата и част от терена са собственост на компании от групата на Христо Илиев AG Capital. На 10 юли в Имотния регистър е регистрирана сделка, чрез която сградата на мултиплекса и два от трите терена са придобити от “Фантастико Груп”. За сделката са платени 29,9 млн. лв. собствени средства на купувача.

“Фантастико” е петата по обем на приходите търговска верига в страната, като оборотът ѝ за 2023 г. е 959 млн. лв., а печалбата - 54,7 млн. лв. Едноименното дружество е собственост на основателя си Валери Николов и сина му Владимир Николов.

Мултиплексът има 17 хиляди квадратни метра площ, в които са разположени 15 киносалона, заведения за хранене, зали за игри и малка офисна част. Той има стратегическо местоположение на булевард “Тодор Александров” в столицата и лесен достъп от няколко квартала - “Люлин”, “Св. Троица”, “Гевгелийски”, “Западен парк”, “Илинден” и част от “Красна поляна”.

Намеренията на “Фантастико” са да изградят търговски комплекс със супермаркет, зали за спорт, магазини, заведения за хранене и др. Тъй като сегашната сграда е неподходяща, тя ще бъде съборена и ще бъде построена нова със същите параметри за застрояване, но с подземен паркинг. От търговската верига казват, че той ще прилича на комплексите им в “Драгалевци”, на булевард “Симеоновско шосе” и в Перник.