Първото Ferrari 250 GT SWB California Spider, проектирано от Pininfarina и произведено от компанията Carrozzeria Scaglietti, беше продадено на търг в Монтерей за 17 млн. и 55 хил. долара.

От всички модели на Ferrari, малко са с по-легендарен статут от серията 250. Тази кола имаше огромен успех в състезанията през 50-те години на миналия век и калифорнийският вносител Джон фон Нойман предложи Ferrari да произведе версия без покрив, която може да се използва и за всекидневно шофиране на пистата. Не след дълго се ражда моделът 250 GT LWB California Spider, чието производство е ограничено до 50 екземпляра.

Тогава Ferrari решава да произведе втори California Spider, базиран на по-къса платформа с междуосие от 2400 мм. Произведени са само 56 екземпляра, като този с номер на шаси 1795 GT е първият от тях.

Колата е изложена на автомобилното изложение в Женева през март 1960 г., преди да бъде върната във фабриката, оборудвана с черен интериор и доставена на клиента. Каран е на различни известни писти, включително Нюрбургринг, преди да бъде продаден и транспортиран до САЩ. След това смени няколко собственика, включително изпълнителния директор на Phillip Morris, а предишният собственик го добави към колекцията си през 2008 г.

Това не само е първото произведено Ferrari 250 GT SWB California Spider, но това е и един от само трите екземпляра, които получават състезателна версия на известния двигател Tipo 168 V12 на Ferrari. Колата също така има редки покрити фарове и фабричен твърд покрив, а купувачът получава и Ferrari Classiche Red Book, т.е. сертификат, че има оригиналния двигател, скоростна кутия и задвижване.