Skoda бавно и сигурно увеличава информацията за предстоящия електрически автомобил Elroq, чиято премиера се готви през есента на тази година. Компактният SUV ще се намести между настоящия Enyaq и още по-малкия Epiq. Автомобилният производител предостави първите скици на интериора, който, в сравнение с настоящите модели, ще разчита още повече на устойчиви материали от различни видове.

В Elroq марката ще предлага общо четири интериорни спецификации: Studio, Loft, Lodge и Suite, като във всички ще срещнем екоматериали. Интериорът на Loft ще използва материала Recytitan, който е 78% съставен от рециклирани PET бутилки и стари дрехи (6%). Следователно делът на новата пластмаса в материала е само 16%. Тъмната сиво-синя материя ще бъде допълнена в кабината с тъмни елементи от изкуствена кожа и жълти светлоотразителни шевове.

В интериора на Lodge има новия материал Technofil, който се състои от 75% рециклирани найлонови влакна ECONYL и 25% полиестер. Тук се използват найлонови отпадъци като рибарски мрежи, остатъци от плат или дори стари килими. Според чехите материалът е "100% възобновяем, което позволява многократно рециклиране на влакна без загуба на качество". Дизайнът на Lodge ще бъде комбинация от черен плат, сива изкуствена кожа в контраст с шевове и предпазни колани в оранжев нюанс.

Най-мощната версия ще предлага чифт електрически моторя за задвижване на четирите колела и системна мощност от 299 к.с. с очакван пробег до 560 км с едно зареждане. Багажното отделение ще осигури обем от 470 литра.